Studiegids

nl en

Turkse literatuurgeschiedenis

Vak
2008-2009

In de cursus Turkse literatuurgeschiedenis wordt een overzicht gegeven van het ontstaan en de ontwikkeling van de moderne Turkse literatuur vanaf de 19e eeuw tot nu. Speciale aandacht gaat uit naar de relatie tussen literatuur en (historische, culturele) ontwikkelingen in de Turkse samenleving en de manier waarop die in de prozaliteratuur (met name de roman) weerspiegeld worden. Daarnaast worden belangrijke stromingen, schrijvers en hun werken behandeld.

Rooster

rooster

Onderwijsvorm

Werkcollege met aanwezigheidsplicht. Studenten mogen maximaal 2 colleges missen onder opgaaf van reden (ter beoordeling van de docent).

A la Carte- en Contractonderwijs

Belangstellenden die deze cursus in het kader van Contractonderwijs willen volgen (met tentamen), vinden hier meer informatie over kosten, inschrijving, voorwaarden etc.

Deze cursus is niet beschikbaar voor A la carte onderwijs.

Leerdoelen

Uitgebreide kennis van de moderne Turkse literatuurgeschiedenis (van de laat-Osmaanse periode tot nu).
Ervaring op het gebied van zelfstandige bestudering van achtergrondliteratuur ter voorbereiding op een schriftelijk tentamen met essayvragen.
Ervaring op het gebied van het verzorgen van een (powerpoint) presentatie naar aanleiding van een beperkte hoeveelheid secundaire literatuur over een (literair) onderwerp naar keuze.
Ervaring op het gebied van het maken van schriftelijke verslagen naar aanleiding van een zelfstandig gelezen literair werk en als uitwerking van een presentatie.

Toetsing

Iedere student verzorgt een mondelinge (powerpoint) presentatie n.a.v. zelfstandig verwerkte achtergrondliteratuur. Deze presentatie wordt schriftelijk uitgewerkt (25%).
Kennis van collegestof en zelfstandig bestudeerde achtergrondliteratuur wordt met een schriftelijk tentamen met essayvragen getoetst (50%).
Leesverslag naar aanleiding van een zelfstandig gelezen modern Turks literair werk in Nederlandse vertaling (25%).

Informatie

Dr. H.P.A. Theunissen

Blackboard/webpagina

Blackboard

Opmerkingen

Aanmelden via U-twist.

Toelatingseisen

geen