Studiegids

nl en

A. Tutorial Archeologie van Anatolie, Syrie en Mesopotamie

Vak
2008-2009

Bij de tutorials zal literatuur worden gelezen en behandeld. Er bestaat de ruimte om deze literatuur aan te passen aan de interesses van de betreffende studenten: er is dus geen sprake van een vaste lijst.

Ingangseisen

BA2-cursussen_ Prehistorie van West-Azie en Egypte_ en Archeologie van West-Azie.

Leerdoelen

*Gedetailleerde kennis van en inzicht in (kritisch nadenken over) de archeologie van het Anatolië, Syrië, en Mesopotamië, in de proto-historie en de historische periode, en wat in die archeologie de belangrijkste onderzoeksthema’s zijn, a.h.v. de in de literatuur en op de bijeenkomsten behandelde stof; *Eigen mening over de belangrijkste onderzoeksthema’s in de archeologie van Anatolie, Syrië en Mesopotamie kunnen vormen; *Ontwikkelen van academische vaardigheden: formuleren en operationaliseren van wetenschappelijke vragen, kritisch lezen en analyseren van de literatuur (wat is de probleemstelling van het artikel, wat zijn de sleutelargumenten, wat betoogt de auteur, wat zijn de sterke en zwakke punten, etc),, kritisch naar elkaar luisteren, eigen mening goed kunnen beargumenteren, is in staat een goed essay te schrijven (hoofdvraag, deelvraag, conclusie, etc.) en daarin de feedback gegeven aan de student te verwerken.

Onderwijsvorm

Bestudering en bespreking van de literatuur, waarna de student twee essays schrijft van elk 4000-5000 woorden. De onderwerpen voor de essays worden voorbereid en naderhand besproken.

Toetsing

Mondeling d.m.v. discussie en presentatie over de te lezen literatuur tijdens de tutorial-bijeenkomsten, schriftelijk d.m.v. de twee essays.

Literatuur

Wordt nader bekend gemaakt.