Prospectus

nl en

Spatial acoustics

Course
2011-2012

Entrance requirements

This course is open for anyone interested in the subject. Basic knowledge of mathematics and physics is helpful.

Description

De cursus wordt gegeven in een blok van ongeveer dertien colleges waarin het algemene concept van de akoestiek wordt behandeld van omsloten ruimten zoals concertzalen, theaters, studio’s en controlekamers. Aandacht wordt besteed aan de relatie tussen de bouwkundige vormgeving en de klankwaarneming. Nagalmtijd, galmstraal en andere parameters worden conceptueel en mathematisch geïntroduceerd. Daarnaast worden elektro-akoestische middelen behandeld om enerzijds de akoestiek van een ruimte te meten en te analyseren en om anderzijds deze akoestiek te variëren en te optimaliseren.

Mode of instruction

Lecture

Literature

The reader “Ruimte Akoestiek” written by the Ir. Diemer de Vries is available at the printshop of the Royal Conservatory. The reader is in Dutch.

Mode of assesment

Written exam

Schedule

Second semester. De cursus vindt plaats in het gebouw van het Koninklijk Conservatorium (Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag, vrijdag van 9.30-11.30 uur. Eerste college: 5 februari. Zaal wordt nog bekendgemaakt.

Registration

NB: This course is NOT available in Usis. registration is obligatory, via a registration from which can be obtained by sending an email to Marten van der Meulen

Informatie:

Paul Jeukendrup (coördinator Art of Sound), telefoon: 070 315 14 82, e-mail: p.jeukendrup@staff.koncon.nl