Studiegids

nl en

Natuurwetenschappen voor niet-bètastudenten

Inschrijving

Je kunt je inschrijven in de periode van 1 mei t/m 15 augustus 2011.

Omschrijving

Ben je geboeid door natuurwetenschap maar geen bèta? Deze minor maakt je vertrouwd met de natuurwetenschappen zonder dat wiskundige of technische voorkennis vereist is. Ontdek hoe bepalend de natuurwetenschappen voor de vormgeving van onze samenleving zijn. Je maakt kennis met ontwikkelingen in de natuurwetenschappen. Laat je inspireren om de methodieken van de natuurwetenschappen binnen je eigen studie in te zetten.

Bovendien benadrukt deze minor de methodische verschillen en overeenkomsten tussen de natuurwetenschappen en de alfa- en gamma-wetenschappen; om zo aankomende wetenschappers zich meer bewust te maken van hun eigen tradities en hun wetenschappelijke autonomie te vergroten.

Deze minor is toegankelijk en interessant voor iedereen met een niet-natuurwetenschappelijke achtergrond. Bijvoorbeeld voor studenten in de geesteswetenschappen, omdat in dit domein het belang van de natuurwetenschappen binnen de eigen discipline steeds meer gevoeld wordt. Maar ook binnen de sociale wetenschappen is de impact van de natuurwetenschappen groot. Ook voor studenten uit deze discipline is deze minor geschikt en leerzaam.

Minimum/maximum aantal deelnemers: 10/20

De minor is opgebouwd uit drie colleges: één over de geschiedenis van de natuurwetenschappen; één over belangrijke hoofdthema’s uit de natuurwetenschappen die prima begrijpbaar zijn zonder wiskundige voorkennis, maar die wel bepalend zijn voor de natuurwetenschap; en een college over de kruisbestuiving tussen natuurwetenschap en de geesteswetenschappen. Naast deze colleges is er tevens een korte serie bezoeken aan musea en laboratoria. De minor wordt afgerond met een kleinschalig, eigen natuurwetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek wordt ingeleid door een vierde college.
Informatie en contact

Contact:
E-mail: mediatechnology@leiden.edu

Telefoon: 071-5276994