Studiegids

nl en

Een pakket van 30 ects in één jaar

‘Praktijkgericht’ en ‘probleemoplossend’ zijn de kernwoorden van Internationaal Management en Cultuur. In je portfolio bevinden zich uiteindelijk eindproducten waarmee je kunt aantonen te beschikken over kennis en inzicht op het gebied van internationaal management op academisch niveau.

Vak EC Semester 1 Semester 2

Basisvakken

Inleiding tot Management & Organisatie 5
Internationaal Management en Wereldeconomie 5
Marketing 5

Kies 2 van de 4 vakken

Cross-Cultural Management 5
Global Strategy and Global Governance 5
International Business & Management 5
Marketing voor nonprofit organisaties en Internationale Marketing 5

Kies 1 van de 3 vakken

Global Strategic Management 5
Internationaal Marktgericht Management 5
International Management and Organization 5

Meer info

Veel studenten van de faculteit der Geesteswetenschappen, maar ook de studenten van de faculteiten Sociale Wetenschappen, Rechtsgeleerdheid en Archeologie komen na hun studie terecht in managementfuncties in het internationale bedrijfsleven, non-gouvernementele organisaties of de overheid. Zij functioneren daar uitstekend en hebben een meerwaarde vanwege hun analytisch vermogen, creatieve instelling en goed ontwikkelde uitdrukkingsvaardigheden. Het volgen van de Praktijkstudie Internationaal Management en Cultuur kan daar nog een belangrijke extra bijdrage aan leveren.

In deze PraktijkStudie maak je kennis met een aantal belangrijke aspecten van modern management, zoals internationale marketing, internationaal management en organisatie en cross cultureel management. Na de basisvakken in het eerste semester, breng je zelf accenten aan door in het tweede semester voor een verdiepingspad te kiezen. De drie verdiepingspaden die worden aangeboden hebben ieder betrekking op aspecten van internationaal management. Specifieke aandacht wordt besteed aan de rol van cultuur in de hedendaagse context van internationalisering. In het onderwijs van deze Praktijkstudie wordt geen tijd besteed aan meer bedrijfseconomische aspecten zoals kostprijscalculaties, balanslezen en/of financiering van de onderneming. Het gaat in dit onderwijsprogramma meer om aandacht voor het managen en organiseren van bedrijven en andere organisaties in een internationale omgeving waarin culturele invloeden van velerlei aard een grote rol spelen.
De PraktijkStudie Internationaal Management en Cultuur leert je:

  • inzicht krijgen in het functioneren van bedrijven en andere organisaties in een complexe internationale omgeving;

  • het gedrag van internationale bedrijven en organisaties kritisch te beoordelen;

  • praktische vaardigheden op het terrein van het managen van bedrijven in complexe internationale situaties.

De student die deze Praktijkstudie heeft voltooid ontvangt een Certificaat waarmee te zijner tijd een entree op de arbeidsmarkt vergemakkelijkt kan worden.